Oznámení o krádežích v jedné firmě na Jihlavsku přijali policisté minulý týden. Případem se začali zabývat kriminalisté oddělení hospodářské kriminality a začali pátrat. „Již druhý den jsme oba muže, důvodně podezřelé ze spáchání trestné činnosti, zadrželi,“ řekla Lucie Caklová komisařka z tohoto oddělení.

Policistům se to podařilo v noci, když se muži v areálu společnosti opět připravovali ke krádeži pšenice. Tu naložili do nákladního auta, s nímž chtěl jeden z mužů odjet. V tom mu ale policisté zabránili.

Martin Javůrek, mistr pro středisko pitné vody ve Službách města Jihlavy, popisuje, kudy bude nové potrubí vedeno a napojeno.
Dozvuky soudů o vodovod v Jihlavě: samá havárie. Teď v Žižkově ulici

Starší z obviněných využil toho, že v poškozené firmě pracoval. Předem se na krádeži domluvil s druhým mužem, kterému se plodiny hodily, protože pracoval v zemědělství. „Oba muži jsou obviněni z toho, že na přelomu měsíců července a srpna opakovaně odcizili v areálu společnosti uskladněnou řepku a dále pšenici. Mladší z obviněných mužů do areálu společnosti jezdil s nákladním vozidlem v nočních nebo časných ranních hodinách a druhý muž mu pomocí nakladače na korbu nakládal řepku nebo pšenici. Plodiny směřovaly do hospodářských budov, kde si je čtyřiatřicetiletý muž uskladňoval. Z krádeže měli těžit oba muži, především se jednalo o rozdělení peněz z následného prodeje,“ přidala Kroutilová.

Ve středu 10. srpna ale spadla klec. Policistům se podařilo zajistit i ukradenou řepku a pšenici, plodiny se tak vrátily ke svému původnímu majiteli.