„V úterý 18. ledna zde havaroval s osobním vozidlem značky Mercedes. Nepřizpůsobil rychlost jízdy stavu vozovky a nejel při pravém okraji vozovky, kdy dostal s vozidlem smyk, při kterém skončilo vozidlo na levém boku mimo komunikaci. Řidič vozidla byl po vyšetření lékařem na místě nehody zdravotnickou záchrannou službou převezen k ošetření do zdravotnického zařízení. Policisté ohledáním vozidla zjistili, že na vozidle jsou užity letní pneumatiky,“ uvedla krajská policejní mluvčí Dana Čírtková s tím, že dechová zkouška byla negativní.

Zimní radovánky na zamrzlém Koňském rybníku za Rakousko – Uherska. Altán v pozadí je skromný předchůdce pozdějšího honosného pavilonu.
Dámy z bohatých rodin přitahovaly muže v uniformách jako magnet. Podívejte se

Škoda na autě činí podle Čírtkové minimálně osmdesát tisíc korun. Mluvčí zároveň apeluje na řidiče, že zimní pneumatiky musí automobil mít v období od 1. listopadu do 31. března, pokud se na vozovce nachází souvislá vrstva sněhu, ledu či námraza nebo vzhledem k povětrnostním podmínkám lze takové jevy předpokládat.

„Policisté mohou řidičům, kteří nebudou respektovat nařízení o použití zimních pneumatik, uložit v příkazním řízení pokutu ve výši až dva tisíce korun. Pokud by řidič jízdou na nevhodných pneumatikách ohrožoval bezpečnost a plynulost silničního provozu, mohou policisté zakázat řidiči další jízdu s tímto vozidlem,“ dodala Čírtková.