Mladík měl s dívkou pohlavní styk minimálně šestkrát na různých místech od loňského ledna do února. Nezákonných radovánek si například užívali na toaletách pro zaměstnance v nákupním centru City Park v Jihlavě. Stejně se zachoval i jeho o dva roky mladší kamarád Dominik Kalina z Jihlavska, který si našel čtrnáctiletou dívku. Také on s ní měl minimálně šestkrát pohlavní styk.

Vše vyšlo najevo, když po jednom z dýchánků skončila jedna z dívek v nemocnici. Kriminalisté oba mladíky obvinili ze zločinu pohlavního zneužití. Okresní soud v Jihlavě vynesl trest nad oběma mladíky loni 22. září.

Montážní dělník Filip Šoula dostal trest čtyřiadvacet měsíců podmíněně odložený na zkušební dobu třiceti měsíců. Kromě toho musí být pod dohledem úředníků. Během zkušební doby navíc nesmí pít alkohol a musí se podrobit namátkové kontrole. Šoula s verdiktem soudu nesouhlasil, protože prý neznal skutečný věk dívky, a odvolal se. Jenže Krajský soud v Brně v úterý jeho odvolání zamítl. Soud konstatoval, že dívka Šoulovi svůj věk řekla, což potvrdili i další svědci.

Dominik Kalina byl odsouzen na osmnáct měsíců s podmíněným odkladem na dva roky. Kalina se proti rozsudku jihlavského soudu neodvolal. Oba rozsudky jsou tak v právní moci.