„Jednalo se o muže ve věku čtyřiadvacet, pětadvacet a devětadvacet let. Všichni tři byli pod vlivem alkoholu. Ve čtvrtek 20. dubna v nočních hodinách v podniku v areálu zábavního a obchodního centra v ulici Březinova. Z podniku odešli na parkoviště, kde stála vozidla taxislužby,“ uvedla policejní mluvčí Jana Kroutilová.

Muži kolem třetí hodiny ráno nastoupili do jednoho z taxíku a chtěli se odvézt k jihlavské nemocnici. V autě se mezi sebou hádali v rumunském jazyce. Cestou taxikáře požádali, aby jim zastavil. Z auta vystoupili všichni tři,ale zpátky se vrátili jenom dva.

Ilustrační fotografie.
Z kůlny ukradl sekačku

Cizinec, který nenastoupil byl zraněný a šel pěšky do místa svého bydliště. „Zranění pětadvacetiletého muže si vyžádalo operační zákrok s hospitalizací a delší dobou léčení,“ dodala Kroutilová.

Hledají taxikáře

Po přijetí oznámení policisté začali případ prověřovat. Zjistili totožnost zbývajících dvou cizinců, provedli výslechy osob a důkladné šetření za účelem zjištění maximálního množství informací důležitých pro řádné prověření události a objasnění okolností souvisejících se zraněním cizince.


S objasněním případu by jim pomohla výpověď taxikáře, který muže vezl. Pravděpodobně se jedná o řidiče taxíku značky VW Passat v šedé barvě.