Obviněný svoji bývalou partnerku pronásledoval již od letošního jara. Vytrvale ji kontaktoval prostřednictvím SMS zpráv nebo na sociální síti. Ve stovkách zpráv ženu vulgárně urážel a vyhrožoval jí. Nechtěné pozornosti agresora neušel ani její přítel. Žena měla vážnou obavu o sebe i své blízké. Agresivita podezřelého muže se zvyšovala a jeho násilné jednání nabývalo na intenzitě.

„V červenci ženu napadl i fyzicky, když se v obci potkali, muž ji udeřil přes tvář. O několik dní později svoje násilné jednání ještě vystupňoval, když v Jihlavě zaútočil na přítele ženy, kterého opakovaně udeřil pěstí. Když chtěla žena přivolat policisty, agresivní muž jí telefon vytrhl z ruky a odjel autem pryč. Zranění napadeného si vyžádalo lékařské ošetření v nemocnici. V ukradeném mobilu si podezřelý muž prohlédl jeho obsah a prováděl úpravy. Když si žena pro telefon přišla, hodil ho po ní a zranil ji,“ popsala agresivní jednání policejní mluvčí Jana Kroutilová

Žena podala trestní oznámení a policie začala shromažďovat všechny důkazy a případ vyšetřovat. Útočník je podezřelý ze spáchání přečinu pokusu ublížení na zdraví, přečinu krádeže věci, kterou měla její majitelka při sobě, přečinu nebezpečného pronásledování, přečinu výtržnictví a přečinu neoprávněného přístupu k počítačovému systému a nosiči informací.

„Za spáchanou trestnou činnost lze uložit trest odnětí svobody až na tři roky,“ doplnila další informaci Kroutilová.