Za znásilnění mu hrozil trest od dvou do deseti let. Soud v případě Jaroslava V. přihlédl k jeho bohaté trestní minulosti i závažnosti jeho násilného chování. Rozsudek není pravomocný.

„Znásilnění se odehrálo na začátku června 2019, ale vše se provalilo až na konci téhož měsíce při dalším incidentu. Obžalovaný tehdy bývalou ženu znovu napadl a s ní i další dva poškozené,“ uvedl k případu jihlavský státní zástupce Ivo Novák.

Ilustrační foto.
Brutální bitka na ubytovně v Jihlavě: Ostravané skončili v nemocnici a u soudu

Žena se podle žalobce bála znásilnění ohlásit, protože se styděla. Rozpovídala se až při druhém násilném incidentu. Kriminalistům se svěřila, že se bála, že ji bývalý manžel znovu znásilní. Tak vyšlo najevo, co se podle obžaloby na začátku června stalo za zavřenými dveřmi jejich rodinného domu. „Obžalovaný tehdy bývalou ženu napadl ve chvíli, kdy šla z koupelny. Řekl jí, že když může souložit jinde, tak může i doma. Poté ji napadl, povalil na postel a znásilnil,“ popsal Novák. Žena se sice bránila, ale proti mnohem silnějšímu člověku neměla žádnou šanci. Jaroslav V. jakékoli obvinění ze znásilnění odmítl. Vyšetřovatelům řekl, že s bývalou ženou žádný sex neměl. Vše si podle něj vymyslela, aby se mu pomstila.

Mobilní síť 5G. Ilustrační foto
V okolí Jihlavy ničil vysílače 5G sítí. Léčit se bude ambulantně, rozhodl soud

Druhý incident se odehrál 28. června. „Obžalovaný poškozenou napadl pod vlivem alkoholu po předchozí hádce. Nejprve ji přemohl a pak rdousil. Poškozená se v tu chvíli nemohla bránit ani volat o pomoc. Máchala kolem sebe rukama a obžalovaného zranila v obličeji. Obžalovaný na ni křičel, že ji podřízne jako svini. Pak ji silou přes zahradu táhl do domu, kde došlo k fyzickému napadení mezi dalšími dvěma osobami, které se snažily poškozenou bránit,“ uvedl k napadení Novák.

Všem třem obžalovaný způsobil různá zranění od pohmožděnin, modřin a oděrek po celém těle. Soud obžalovanému nařídil zaplatit bezmála osm tisíc korun za jejich léčení. Kauzou se s největší pravděpodobností bude muset ještě zabývat Krajský soud v Brně.