Zmíněného muže podezřelého ze spáchání drogové trestné činnosti kriminalisté zadrželi tento týden v Jihlavě. Potom putoval do policejní cely.

Kriminalisté provedli domovní prohlídku v rodinném domě na Blanensku, kde muž pobýval. „Kriminalisté zajistili krystalickou látku a dále předměty i chemikálie určené k výrobě drog, které budou podrobeny expertíze na odborném policejním pracovišti,“ sdělila policejní mluvčí Jana Kroutilová.

Policejní komisař zahájil u muže z Jihlavska na základě shromážděných důkazů trestní stíhání. „Muž byl obviněn ze spáchání zvlášť závažného zločinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy,“ řekl Radomír Němec, vedoucí oddělení obecné kriminality.

Prodej respirátorů. Lékárny jsou podle jejich vedoucích zatím zásobeny dobře. Ilustrační foto.
Máte respirátory? Také na Vysočině se čeká útok na lékárny kvůli nařízení vlády

Za drogovou trestnou činnost byl naposledy odsouzen k trestu odnětí svobody, který si odpykal na začátku loňského roku. Na konci roku byl muž odsouzen za jinou trestnou činnost. Sám je dlouhodobým uživatelem drog.

Muž je obviněn z toho, že distribuoval dalším lidem zejména na různých místech v Jihlavě a v jejím okolí pervitin. Drogy předával zájemcům také na Třešťsku, Polensku a Havlíčkobrodsku.

Některým odběratelům poskytl pervitin v desítkách případů. „Zájemci za drogu převážně platili, ojediněle muž pervitin použil jako splátku dluhu nebo jej poskytl zdarma. Drogy muž distribuoval přibližně od loňského podzimu,“ informovala Jana Kroutilová.