Policisté Krajského ředitelství kraje Vysočina spustili preventivní projekt "V bezpečí i na stará kolena". V jeho rámci se zaměřují na problematiku páchání trestných činů na seniorech. Tito lidé jsou často důvěřiví a je snadné je obelhat, proto jsou zvlášť zranitelnou obětí.

Barevné samolepky „Neotvírej každému!“ by měly varovat seniory před nebezpečím vznikajícím při odemykání neznámým osobám. „Policisté by touto formou chtěli na seniory apelovat, aby byli obezřetnější ve vztahu k cizím osobám. Neotevírali dveře domu nebo bytu, aniž by se předem přesvědčili, kdo za nimi je,“ řekla Stanislava Miláčková z Krajského ředitelství policie kraje Vysočina.

Pokud to situace vyžaduje, mohou senioři volat na linku tísňového volání 158. Samolepky budou seniorům předávány v rámci setkávání při preventivních besedách na téma zásad bezpečného chování, ale také v rámci běžného výkonu služby. Financování proběhlo z prostředků Ministerstva vnitra České republiky, které poskytlo částku patnáct tisíc korun.

Ilustrační foto
Na trolejbus hodil kámen