„Muž byl obviněn ze spáchání tří trestných činů, v minulosti ještě nebyl soudně trestán. Kriminalisté se v souvislosti s tímto případem v současné době znovu obracejí na občany se žádostí o spolupráci při vyšetřování," uvedla v sobotu jihlavská policejní mluvčí Jana Kroutilová. Ta připomněla, že policie se o případu dozvěděla 18. srpna po čtvrté hodině odpoledne. Tehdy jim bylo obtěžování dítěte neznámým mužem v Benešově ulici ohlášeno.

Čekala na tetu

„Dívka stála před obchodem a čekala na svoji tetu, která v prodejně nakupovala. Kolem šestnácté hodiny k ní přistoupil neznámý muž, který si k dívce klekl, rukou jí stáhl legíny i se spodním prádlem. Dívka se snažila muži bránit. V tu dobu vyšla z prodejny teta dívky a muže okřikla. Poté pachatel z místa rychle odešel," popsala událost mluvčí.

Na základě záznamů z bezpečnostního kamerového systému a výpovědí svědků nakonec kriminalisté totožnost muže odhalili. „Muže jsme zadrželi a umístili ho do policejní cely," řekl Radomír Němec, vedoucí oddělení obecné kriminality. Policie u obviněného při domovní prohlídce dokonce objevila i několik kusů dívčích kalhotek.

Kriminalisté současně žádají ty, kteří by měli informace, že byly podobně jako nezletilá dívka obtěžovány i jiné děti, aby se policii přihlásili například na lince 158.