Všichni byli obviněni. Dva z nich už byli v minulosti za drogovou trestnou činnost odsouzeni. Na ženu podali policisté návrh na vzetí do vazby. „Jeden z mužů pervitin vyráběl a distribuoval. Druhý muž a žena výrobu drogy umožňovali ve svém obydlí a žena pervitin také distribuovala," shrnul jihlavský policejní komisař Pavel Krčál.

Při domovní prohlídce kriminalisté nalezli věci na výrobu drogy a misku se zbytky prášku, pravděpodobně drogy.

Hlavním obviněným je šestatřicetiletý muž z Jihlavy. Na svědomí má podle policistů zvlášť závažný zločin nedovolené výroby pervitinu a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy. Na svobodě byl od loňského června, kdy byl podmíněně propuštěn z vězení. Pervitin vyráběl v garáži spoluobviněného muže v Havlíčkově Brodě a v domě obviněné ženy v Okrouhlici.

Oba komplicové navíc pomáhali výrobci shánět léky. Devětadvacetiletý muž pro ně jezdil do Polska. Čtyřiadvacetiletá žena už byla za drogy také odsouzena. Podle komisaře Radima Nováka z Jihlavy ale krátce po propuštění z vězení začala drogu znovu distribuovat. Pervitin dávala lidem bezplatně nebo jako protislužbu hlavně v Havlíčkově Brodě. Obviněným hrozí až deset let vězení.