Policisté, kteří o tom dostali hlášení, začali po řidiči pátrat. Jednalo se o náklaďák Mercedes Benz s návěsem. Kamion policisté během chvíle vypátrali a zastavili v Náměšti nad Oslavou na ulici Brněnská. Řidičem byl osmačtyřicetiletý Bulhar.

"Policisté zjistili, že řidič jel s nákladní soupravou ve směru od Třebíče na Vladislav, v prostoru označeného železničního přejezdu nereagoval na červená výstražná světla ani spouštějící se železniční závoru. Vjel do prostoru přejezdu, kde poté závora dopadla na nákladní auto," popsala případ policejní mluvčí Jana Kroutilová.

Ilustrační foto
Pečovatelky padají vysílením, velkomeziříčský domov důchodců potřebuje pomoc

Jenže to bulharskou posádku kamionu nevyvedlo z míry. Závozník závoru zvednul a řidič v jízdě pokračoval až do chvíle, kdy ho zastavili náměšťští policisté. K ohrožení přijíždějícího vlaku podle policie nedošlo, strojvedoucí zastavil v dostatečné vzdálenosti.

Řidič je podezřelý ze spáchání závažného protiprávního jednání, na místě mu byla uložena kauce, kterou zaplatil. Protiprávní jednání řidiče, stejně jako dopravní nehodu, při které došlo k poškození závory, policisté dále šetří.