V době oznámení se muž se svým autem pohyboval na dvaaosmdesátém kilometru dálnice D1. Operační důstojník hned předal pokyn nejbližším hlídkám. Jedna z nich si na průjezd vozidla počkala na devadesátém kilometru ve směru na Brno. Policisté dali signál k následování a zastavili auto na parkovišti na 95,8 kilometru. „Vyzvali řidiče k předložení dokladů potřebných pro provoz a řízení vozidla,“ řekla policejní mluvčí Dana Čírtková.

Muž v autě cestoval sám. Policisté vozidlo důkladně ohledali a zjistili, že na zadních dveřích zavazadlového prostoru v plastovém rámečku, kde je umístěna registrační značka, je zastrčený papírový obal od bonbónů. Tím byla podstatně snížena čitelnost tabulky s registrační značkou.

Smrtí řidiče skončila dnes dopravní nehoda čtyř vozidel u Rančířova na Jihlavsku.
Tragédie na silnici I/38. Boural kamion s dodávkou, řidič na místě zemřel

„Tento papírový obal byl do rámečku pevně zastrčený, takže bylo vyloučeno, aby se za plastový rámeček dostal samovolně během jízdy vozidla,“ sdělila Dana Čírtková. Řidič se dopustil přestupku, který ale nemohli policisté vyřešit na místě uložením pokuty. „Přestupek policisté zadokumentovali a odevzdali k projednání místně příslušnému správnímu orgánu obce s rozšířenou působností,“ doplnila Čírtková.