Policie na Vysočině proto při prodlouženém víkendu dělá rozsáhlou bezpečnostní akci zaměřenou zejména na měření rychlosti. „Počítáme s nasazením většího počtu policistů,“ upozornil vedoucí dopravní policie na Vysočině David Jirák.

Policie České republiky v sobotu 11. dubna 2020 v Polné kontrolovala dodržování nařízení vlády o nošení roušek na veřejném prostranství.
Kontrola roušek: lidé na Jihlavsku jsou ukáznění. Policie se bojí pondělí

Minulý víkend například policisté v Hubenově a Radostíně nachytali řidiče, kterým na padesátce naměřili rychlost 93 km/h. Oba „hříšníky“ čeká správní řízení.

V neděli 12. dubna 2020 lidé vyrazili do přírody na Žďársku.
Poutní místa na Vysočině v době koronaviru: i bez mší o Velikonocích plná lidí

Riskantně se pak podle policie spousta řidičů chová i na dálnici D1, a to zejména v úsecích, kde je kvůli opravám snížena rychlost. Během týdne odhalili tři řidiče, kteří na osmdesátce překročili povolenou rychlost i o víc než 90 km/h. „V modernizovaných úsecích tito řidiči jedoucí tak vysokou rychlostí ohrožují nejen ostatní řidiče na dálnici, ale ohrožují také všechny stavební dělníky a pracovníky firem, které se na modernizaci podílejí,“ varuje krajská policejní mluvčí na Vysočině Dana Čírtková.

Richard Svoboda v reprezentačním dresu.
Kriminalista z Jihlavy Svoboda řeší zdárně situace na hřišti

Policisté se během kontrol zaměří především na místa, kde častěji dochází k dopravním nehodám a kde příliš rychlá a bezohledná jízda ohrožuje ostatní řidiče. „Ti, kteří se budou chovat riskantně a ohrožovat ostatní, musí počítat s přísnými sankcemi a vysokými pokutami,“ varuje Čírtková.