Svým chováním pachatelé způsobili škodu přes šest tisíc korun. Poté, co prodavači zjistili odcizení mobilních telefonů, byla situace oznámena na policii a policisté vše začali prověřovat. Totožnost čtyř lidí byla zjištěna a okamžitě po nich začali pátrat.

Jedná se o dva muže, oba dva jsou ve stejném věku, a to sedmadvacet let, jeden pochází z Jihlavska a druhý z Liberecka. Další jsou dvě ženy, kterým je osmadvacet a jednatřicet let. Na základě dalšího vyšetřování policisté zjistili, že se dva z nich v první polovině dubna dopustili vloupání do sklepa bytového domu na ulici Slavíčkova, kde odcizili věci v hodnotě více než dvacet tisíc korun.

Minulý týden kriminalisté dopadli jednoho z mužů, ten skončil v policejní cele a policejní komisař zahájil jeho trestní stíhání. „Muž byl obviněn ze spáchání přečinu krádeže a přečinu porušování domovní svobody,“ řekl Radomír Němec, vedoucí oddělení obecné kriminality.

V sobotu 11. května se mrákotínští hasiči zúčastnili okrskové soutěže v Krahulčí.
Hasiči z Mrákotína soutěžili u sousedů

Obviněný muž byl již opakovaně soudně trestán za různorodou trestnou činnost, za kterou byl v minulosti ve věznici. V současné době byl na podaný návrh vzat do vazby a poté eskortován do věznice.

Také druhý sedmadvacetiletý muž a starší z žen již byli obviněni ze spáchání trestného činu, bohužel jsou ale pořád na svobodě. Po osmadvacetileté podezřelé ženě policisté v současné době pátrají.

Jeden z mobilních telefonů odcizených v obchodním domě se kriminalistům podařilo vypátrat, pachatelé ho po činu zpeněžili v zastavárně, telefon kriminalisté zajistili. Případ kriminalisté dále vyšetřují. Dvěma obviněným hrozí trest odnětí svobody na dva roky, zbývající dva mohou být potrestáni až tříletým trestem odnětí svobody.

Natálie Gurgulová