Ten se odvolal proti rozsudku jihlavského okresního soudu, který jej v březnu poslal na pět let do vězení. Rozsudek je tak pravomocný, a Hons bude muset v nejbližší době nastoupit výkon trestu. Ten by si měl odpykat ve věznici s ostrahou. Svým obětem, bude muset zaplatit přes milion korun.

Hons má na svědomí okradení minimálně čtyř žen. Pod různými záminkami se mu podařilo vylákat stovky tisíc korun. Některé dokonce přišly natrvalo o svůj majetek, a dodnes se potýkají s výčitkami svědomí. Není ani vyloučeno, že má Hons na svědomí více obětí, ale nepodaly trestní oznámení, protože si nechtěly dělat ostudu.

Podle svědků měl Dušan Hons schopnost vcítit se do toho, po čem ženy touží, a údajně je přitahoval i svými sexuálními výkony.

Žena ze Žďárska například dala Honsovi postupně třiadvacet tisíc korun. Uvedla, že šlo o provizi za vyřízení úvěru. Hons ale před soudem řekl, že peníze od ženy dostal za sex. Žena potvrdila, že měla s Honsem intimní styk v autě.

Další žena přišla dokonce o dům a musela se z něj i s rodinou vystěhovat. Hons ji nechal podepsat kupní smlouvu na dům, který prodal přes makléře realitní kanceláře v Jihlavě za polovinu odhadní ceny, tedy za tři sta tisíc korun. Jakmile Hons získal, co chtěl, s ženou přestal komunikovat.

Hons u soudu jakoukoli vinu popíral a řekl, že jen pomáhal zprostředkovat prodej domu, za což dostal provizi deset tisíc korun, a žádnou společnou budoucnost s ženou neplánoval.

O byt nakonec přišla také žena z Jihlavska, která souhlasila s tím, že prodá pod cenou svůj vlastní byt v Třešti. Také podlehla slibům Honse, že peníze použijí na koupi společného domu. Kromě toho, že mu dala sto sedmdesát tisíc z prodeje bytu, který měl minimálně dvakrát vyšší hodnotu, si ještě napůjčovala další desítky tisíc korun, které mu také nakonec dala.

Sám Dušan Hons označil své trestní stíhání za spiknutí a komplot. Jeho obhájce vylíčil důkazy obžaloby za snůšku nevěrohodných svědectví žen, které si navíc protiřečí, nemají doklady, že by od nich Hons peníze vzal a požadoval, aby jej soud všech obvinění zprostil. Soud ale nakonec ženám uvěřil a Honse odsoudil za podvod.