O doplnění dokazování rozhodl předseda senátu Zdeněk Chalupa. Termín dalšího líčení zatím nebyl stanoven. Bez dalších podrobností o tom ve čtvrtek ráno informovala Lenka Blažková z Okresního soudu v Jihlavě.

Martin Foltýn, Roman Motičák a Zdeněk Zapletal jsou obviněni z toho, že od předloňského srpna do září vydírali třiapadesátiletého veterináře Miloše Kucharoviče 
z Velkého Beranova u Jihlavy. Vydírání podle obžaloby provázelo mučení, vyhrožování a žhářský útok. Organizátorem vydírání byl údajně osmatřicetiletý Motičák, který podnikateli dlužil přes milion korun. Pětatřicetiletý Foltýn v případu figuruje jako hlavní vykonavatel vydírání.

Soudce Zdeněk Chalupa při předešlém jednání zamítl návrhy Foltýnova obhájce Radka Ondruše na další důkazy. Státní zástupce Ivo Novák navrhl v závěrečné řeči pro Foltýna a Motičáka osmileté nepodmíněné tresty, pro Zapletala 2,5 roku s podmíněným odkladem na tři roky.

Foltýn dříve působil v neoficiálním policejním Delta týmu. Tato skupina se údajně vyznačovala bezdůvodnou agresivitou k cizincům a příslušníkům menšin.