Přestože jí hrozil až čtyřletý trest, odešla s podmínkou. Vzhledem k jejím problémům s alkoholem pro ni státní zástupce Ivo Novák navrhoval i to, aby byla během podmínky pod dohledem úředníků. Podle soudce Zdeňka Chalupy to ale není třeba a Bláhové vyměřil za přečin násilí proti úřední osobě trest na devět měsíců s podmínkou na dva roky.

Rozsudek zatím není pravomocný. Statní zástupce i obhájce obžalované si ponechali lhůtu, během níž se rozhodnou, zda se odvolají, či nikoli.

Bláhová, která na sociální síti sama často kritizuje dění v Jihlavě, se dostala do problémů se zákonem poté, co před rokem svému bývalému partnerovi poničila domovní telefon a auto. Na Bláhovou tehdy zavolal policisty rozhořčený soused. Strážníci poté agresivní ženu vypátrali v blízkosti jejího bydliště.

Snažila se sice zakrývat svou totožnost a před strážníky utéct, ale nakonec jí to nebylo nic platné. Oba strážníci se u soudu shodli, že se Bláhová bránila velkou silou. „Tolik výzev jménem zákona jsem ještě nikdy nemusel použít,“ řekl jeden ze strážníků. Bláhová se bránila, i když byla spoutána. Uklidnila se až po příjezdu hlídky státní policie.

V pátek přijali policisté oznámení před třetí hodinou odpoledne. Podle něj měl na mostě v ulici Brněnská sedět muž s nohou přehozenou přes okraj.
VIDEO: Muž chtěl skončit z mostu, policisté ho zachránili

Martina Bláhová s obžalobou nesouhlasila a tvrdila, že nikoho nenapadala, naopak to byla ona, kdo se stal ze strany strážníků terčem šikany. Její obhájkyně proto navrhovala, aby soud její klientku obžaloby zprostil. Jenže soud nakonec uvěřil verzi strážníků.

„Obžalovaná měla dříve několikrát problém s narušováním veřejného pořádku a nerespektováním autorit,“ poznamenal v odůvodnění rozsudku soudce Chalupa.

Podle soudního znalce má Bláhová sklony k nadměrnému požívání alkoholu, po němž často nedokáže zvládat svou výbušnou povahu. V minulosti byla například odsouzena za řízení pod vlivem alkoholu. Bylo to po události v roce 2011. Tehdy dokonce skončila na protialkhoholní záchytné stanici. V krvi jí kolovalo 1,7 promile alkoholu.

V roce 2013 skončila na záchytce znovu. Podle informací Deníku to bylo kvůli fyzickému napadení přítele. Bláhová za první pobyt na záchytce zaplatila až po zásahu exekutora v roce 2014. Za druhý pobyt dosud dluží asi šest tisíc korun.

Marie a Radek Řehákovi (vpravo) přebírají ocenění Gentleman silnic.
Gentlemani silnic. Jeli zařizovat svatbu, místo toho zachránili život