Kohout je již druhým příznivcem pražského klubu, který kvůli výtržnostem musel před soud. Policie obvinila z výtržností celkem deset nejagresivnějších fandů. Většina z nich byla již potrestána formou trestních příkazů. Někteří z nich se odvolali.

Jednatřicetiletý Martin Ko-hout je obžalován z toho, že během zápasu vytrhl jedno pole oplocení, a klubu tím způsobil škodu přes čtyři tisíce korun. Důkazy jsou jasné: záznamy z bezpečnostních a jiných kamer. „Přiznávám, že jsem to udělal. Byla to blbost. Byl jsem opilý a škodu samozřejmě uhradím," kál se v pondělí před soudem v Jihlavě Martin Kohout.

Paradoxní je, že Kohout už dvanáct let pracuje jako strážník v bezpečnostní agentuře a dodnes neměl žádný problém se zákonem. Pokud by byl pravomocně odsouzen, hrozilo by mu, že přijde o práci. Jeho přiznání má velký význam, protože se může úplně vyhnout trestu a jeho rejstřík trestů by mohl zůstat i nadále čistý. Splňuje totiž všechny podmínky, aby mohl soud jeho trestní stíhání podmínečně zastavit.

Kromě toho, že má čistý trestní rejstřík a nikdy nebyl projednáván ani pro přestupek, je polehčující okolností i jeho doznání a projevená lítost. Pokud ještě uhradí způsobenou škodu, nebude mít soud problém trestní stíhání podmínečně zastavit. Čas na zaplacení má Kohout do 15. července, na kdy v pondělí soudkyně Dagmar Trnková Koutníková hlavní líčení odročila. Pokud by do této doby nezaplatil, hrozí mu odsouzení.

Martin Kohout v pondělí na začátek hlavního líčení nepřišel. Propásl i závěrečnou řeč státního zástupce, který soudu navrhl, aby jej odsoudil k obecně prospěšným pracím a ročnímu zákazu vstupu na všechny stadiony v zemi, kde se hraje I. a II. liga. Kohout k soudu dorazil až těsně před vyhlášením rozsudku. „Měl jsem problém se zaparkováním," zdůvodnil nedochvilnost Martin Kohout.

Už na začátku června stanul před jihlavským soudem jiný sparťanský fanoušek Zdeněk Veselý, obchodní zástupce z Prahy. Podle obžaloby kopal do plastových sedaček a poškodil je.