Rozsudek zatím není pravomocný. Státní zástupce se sice vzdal práva na odvolání, ale stanovisko Vidocqua není známo, protože k soudu ve středu nepřišel. Kromě nástupu do vězení musí Vidocque uhradit také tříapůltisícovou škodu.

Vidocque (dříve Zdeněk Večerka) dostal nepodmíněný trest, protože byl za zpronevěru v posledních třech letech odsouzen. Na svobodu byl o tři roky dříve podmínečně propuštěn loni v březnu. Sekat dobrotu měl sedm let. Jenže kromě problému v Jihlavě je stíhán i v Havlíčkově Brodě. Roční trest tak pro Vidocqua může být jen začátek mnohem delšího trestu, protože porušil podmínku. Soudy mu tak mohou nařídit, aby si odpykal i tři roky z minulého trestu. Pokud bude odsouzen i v Havlíčkově Brodě, pak může skončit ve vězení na čtyři i více let.

Vidocque soudu třikrát sliboval, že svářečku i s příslušenstvím vrátí. Ani jednou slib nedodržel. Naposledy soudu volal ve středu půlhodiny před začátkem hlavního líčení a tvrdil, že je na cestě z Polska a svářečku přiveze. Soud mu ale neuvěřil.

Po propuštění z vězení založil Vidocque v Havlíčkově Brodě školu bojového umění pro bývalé trestance. Projekt zkrachoval a Vidocque po sobě zanechal řadu dluhů. Posléze se přesunul do Jihlavy, kde chtěl pořádat kickboxerské zápasy. Ani to se mu ale nedaří.