Podle obhajoby je výpověď poškozené místy nevěrohodná. Obžalovanému hrozí trest odnětí svobody pět až dvanáct let. Soud pro vynesení rozsudku odročil líčení na začátek listopadu.

Třiatřicetiletý muž je obžalovaný z týrání, vydírání, loupeže a výtržnictví, podle obžaloby se to dělo v průběhu roku 2015 především v Jihlavě. Podle obžaloby Přívara, který je závislý na drogách, svoji o dva roky mladší partnerku týral minimálně od února 2015. Vše ale vyvrcholilo na začátku října, kdy Přívara ženu napadl. Několikrát ji udeřil pěstí do obličeje, podle znalce šlo minimálně o osm úderů, pak ji zbičoval kabelem od nabíječky. Znalec a v průběhu líčení hovořil minimálně o sedmnácti švihnutích. Poté ji podle státního zástupce táhl k řece Jihlavě, kde ji donutil se svléknout, a žena musela dvacet minut zůstat ve studené vodě. Přívara pak zavolal záchrannou službu, žena byla vyčerpaná a podchlazená, podle žalobce jí naměřili 34 stupňů. „Obžalovaný ji seřezal jako psa, chtěl, aby jí to bolelo," řekl v závěrečné řeči státní zástupce Jiří Morava. Doplnil, že obžalovaný nemá absolutně žádný náhled na své jednání, které se snaží bagatelizovat. Uvedl, že takového násilí na ženě se může dopustit jen „mravnostně pokleslý jedinec".

Přívara se částečně doznal, podle něj šlo o dlouhodobé vyústění jejich konfliktů. „Okradla mě i mého otce a babičku, ukradla mi batoh i občanku," uvedl ve své závěrečné řeči jako důvod, proč ženu v říjnu napadl. Už dříve vypověděl, že ji nenutil lézt do vody, ale že si stěžovala na bolest zraněné nohy, a tak jí řekl, ať si ji zchladí ve vodě. Uvedl také, že to nebylo poprvé, kdy se žena takto svlékala, už dříve to podle něj udělala v cukrárně. Dodal, že na ženu podal několik trestních oznámení.

Podle obhájce je otázkou, zda šlo vůbec o partnerský vztah. Poukázal také na rozpory ve výpovědi poškozené, její výpověď označil místy za nevěrohodnou. Doplnil, že obžalovaný si je vědom toho, že porušil zákon a že čeká trest odnětí svobody. V rámci vazby se ale podřizuje terapiím a po léčbě je podle obhájce schopný vést řádný život.