"Policisté prověřují dva případy, ke kterým došlo ve čtvrtek v obcích na Jihlavsku a Žďársku," informovala o den později policejní mluvčí Jana Kroutilová.

Policisté se obracejí zejména na řidiče vozidel, kteří mají v automobilu palubní kameru a projížděli po silnici v úseku mezi obcemi Luka nad Jihlavou a Poděšín.

Jak mluvčí upřesnila, v obci nedaleko Luk nad Jihlavou odcizili neznámí pachatelé mezi pátou a šestou hodinou večer v domě peníze a z místa odjeli autem. "Policisté případ prověřili a zjistili, že stejné osoby jako v Lukách nad Jihlavou se pohybovaly v obci Poděšín. Chtěly se dostat do domu, což se jim nepodařilo," upřesnila Koutilová.

Podle policie se tyto osoby mohly s autem pohybovat po silnici mezi Poděšínem a Lukami nad Jihlavou, nelze vyloučit trasu vedoucí přes Polnou, Dobroutov nebo Stáj. "Žádáme řidiče vozidel s palubní kamerou, kteří ve čtvrtek 9. července projížděli po silnici v úseku mezi obcemi Luka nad Jihlavou a Poděšín, a to v době mezi 15:30 a 17:00 hodinou, aby se obrátili na policii. Mohou mít zaznamenané důležité informace," doplnila Kroutilová.

Uvízlý autobus na železničním přejezdu v Lukách nad Jihlavou.
Autobus uvízl na železničním přejezdu, řidič chtěl objet kolonu na dálnici