"Před půlnocí přijali policisté oznámení, že došlo v areálu festivalu ke zranění mladého muže. Na místo vyjela záchranka, která ho odvezla do nemocnice. Mladý muž byl pod vlivem alkoholu a zranění si způsobil sám," řekla policejní mluvčí Jana Kroutilová.

Policisté museli v pátek večer řešit také dopravní karambol, který se podařil opilé dvaadvacetileté řidičce. Při odjezdu z parkoviště totiž nabourala pět zaparkovaných aut. Ženě při dechové zkoušce naměřili 2,05 promile alkoholu, také opakované zkoušky ukázaly hodnotu kolem dvou promile. Škoda se vyšplhala na sto tisíc korun.

"Mladá žena nejprve narazila do odstaveného audi, a poté ještě do dvou octavií. Pak řidička zacouvala zpět a při tom narazila do za ní zaparkované toyoty. S automobilem se žena rozjela pryč a zachytila ještě o odstavené vozidlo značky Škoda Fabia. Nehody si všiml svědek, který informoval hlídku, uvedl jí popis automobilu a policisté za ním okamžitě vyjeli. V krátké době vozidlo vypátrali," popsala nehodu Kroutilová s tím, že ke zranění osob na místě nedošlo.

Řidička na místě přišla o řidičák, je podezřelá z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Dopravní nehodu policisté dále šetří.

Policisté také kontrolovali provoz na silnicích. Odhalili celkem 13 přestupků na úseku dopravy, které vyřídili na místě v příkazním řízení.

V sobotu 20. července policisté v dopoledních hodinách zastavili u obce Hutě tři řidiče, kteří byli pod vlivem alkoholu. "U všech se jednalo o hodnotu kolem půl promile alkoholu v dechu. Řidiči již nesměli pokračovat v další jízdě a zjištěné přestupky na úseku dopravy policisté předají k projednání příslušnému správnímu orgánu," uzavřela Kroutilová.