„Kriminalisté pátrají po neznámých pachatelích, kteří mají na svědomí krádeže dvou nových traktorů v celkové hodnotě osmi milionů korun.

Oba stroje byly úplně nové a ještě nebyly opatřeny registračními značkami," přiblížila vysočinská policejní mluvčí Dana Čírtková. Traktory se ztratily v noci ze čtvrtka na pátek z areálu firmy Strom.

Podle popisu mluvčí se jedná se o nové traktory, vyrobené v letošním roce, jde o stroje značky John Deere 7250 R+ a John Deere 7270 R+. „Byly opatřeny čelní hydraulikou. Pachatelé se s ukradenými traktory zřejmě pohybovali po silnici I/38, ale zatím nelze stanovit, kterým jeli směrem," dodala Čírtková.

Pokud by si někdo vybavil, že popsané traktory viděl, má se obrátit na policii a své poznatky jí sdělit. Důležité informace by například mohli přinést motoristé, kteří ve čtvrtek po desáté hodině večer jeli po silnici I/38 a všimli si průjezdu traktorů. „Stejně tak by nám mohli pomoci všímaví občané, kteří se pohybovali ve stejnou dobu, tedy po čtvrteční dvaadvacáté hodině v okolí areálu firmy Strom," podotkla mluvčí. V případě, že si někdo všiml něčeho podezřelého, má zavolat na policejní telefonní linku 158.