Jak a kde se k penězům dostat? V tuto chvíli je například vypsaná výzva pro mateřské a základní školy z Operačního programu Výzkum, vývoj a vzdělávání. Podávat lze žádosti na aktivity zaměřené na profesní rozvoj pedagogů i na zvyšování kvality vzdělávání ve školkách a školách. Čas máte do sice do června, ale neváhejte, protože granty budou udělovány jen do vyčerpání alokace.

Fondy EU pamatují i na malé a střední podnikatele. Jaká podpora je ale ta správná?
Jak na peníze z fondů EU: Pro malé podniky je celý les dotací

Více informací je na webu zkola.cz, případně vám poradí na lince +420 234 814 777.

Peníze na nová místa ve školkách

Co se týká peněz na další roky, platí to, co jsme již psali: příprava nových Fondů EU v těchto měsících vrcholí, takže konkrétní výzvy budou moci být vypsány nejdříve ve druhé polovině roku.

Přesto je pár věcí zřejmých už teď: například se plánuje podpořit vybudování a vybavení odborných učeben základních škol ať již na přírodní vědy, nebo digitální technologie. Stejně tak lepší zázemí pro družiny či navýšení kapacit a kvality mateřských škol. Hlídat si blížící se vypsané výzvy si můžete na webových stránkách MMR.

České start-upy, které hledají možnosti financování, mohou žádat o peníze „doma“, nebo zkusit „EU ligu“.
Jak na peníze z fondů EU: Dotace na start-up? Zkuste i unijní „Ligu mistrů“

V neposlední řadě pak máte jako školky/školy možnost žádat jako veřejná budova o klasické „zazeleňovací“ projekty. Můžete využít třeba i aktuálně otevřené výzvy Operačního programu Životní prostředí pro zelené střechy na webu www.sfzp.cz.

Seriál vzniká ve spolupráci se zastoupením EK v Praze.

Jak na peníze z fondů EUZdroj: Deník