Toto ocenění udílí Společenstvo cukrářů za celoživotní práci v oboru. V tomto společenství je evidováno šestnáct tisíc cukrářů a čtyřicet tisíc zaměstnanců.

Dnes sedmdesátiletá Marie Homolová, která ocenění získala, pracuje v oboru po celý život. Z její hlavy například vzešel recept na jogurtový dort.

"Mám patnáct vlastních výrobků, z nich v současnosti nejoblíbenější je asi mandlová pochoutka" prozradila úspěšná cukrářka.

"Za týden v cukrárně spotřebujeme tři tisíce vajec a přes 150 kIlOgramů mouky" prozradila.

Pozvaným hostům se podával jablečný dort a zákusky z cukrárny Marie Homolové. Akce se zúčastnil kromě hejtmana Miloše Vystrčila a primátora Jaroslava Vymazala i primátor hlavního města Prahy Pavel Bém.

"Sladké miluji, zvláště žloutkové věnečky" přiznal Bém během ochutnávání sladkých výrobků.