Martin Chadim zde hospodaří s rodinou, chová speciální odolné plemeno skotu a rodina podniká v agroturistice. Na trávnícich před mlýnem parkují karavany cizinců.

Pilíře z umělého kamene připomínají přírodní bloky a slouží dovolenkářům k připojení elektřiny. Otočením kohoutku z nich teče pitná voda.
„Venku právě tráví dovolenou Holanďané s přívěsem. V mlýně mají sociální zařízení se sprchami, pračkou, kuchyní.

Můžeme přijmout další návštěvníky do pokojů ve mlýně, kde najdou dobré zázemí,“ přiblížil Martin Chadim.
Jeho chloubou je technické zařízení. Rád návštěvníkům vysvětluje, jak se na mlýnech žilo.

„Učňům se říkalo práškové, mládkové byli zaměstnanci a stárek byl mistr. Pan otec nemusel ani umět mlít, ale staral se, aby šly dobře obchody,“ připomněl Martin Chadim.

Z desítek zařízení starého mlýna dokáže popsat práci každého mechanismu. „Třeba tu máme mlecí kameny, kryté dřevěným bedněním, takzvaným lubem. Mlynáři vždycky zbyla po mletí za lubem nějaká mouka, takže měl něco pro sebe. Proto se o chytrých říká, že mají za lubem,“ připustil Chadim.