VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Tři Knížata uspěla v tvrdé konkurenci top restaurací

Jihlava -Mezi největší pochoutky nejlepší restaurace z Vysočiny patří ryby, ale také pečený králík.

3.12.2010
SDÍLEJ:

Jana MarešováFoto: DENÍK

Čtyřiačtyřicáté místo v exkluzivním žebříčku Grand Restaurant – sto nejlepších restaurací v Česku získala jihlavská restaurace Tři knížata. Zařadila se tak za top restaurace zejména z Prahy.

Do špičkového žebříčku odborníka na gastronomii Pavla Maurera se probojovala poprvé. Restauraci hodnotili lidé různých profesí, různého vzdělání, ale především milovníci gastronomie. O tom, jaké to je provozovat nejlepší restauraci na Vysočině si Deník popovídal s majitelkou Janou Marešovou.

Jak jste vůbec do výběru těch nejlepších restaurací v Česku dostali?

Volali nám z Maurerova výběru, že jejich respondenti žádají, aby nás zařadili do seznamu. Poskytli jsme jim tedy všechny informace o naší restauraci a oni nás pak hodnotili.

Takže jste nevěděli, že přišel zákazník, který vás bude hodnotit?

To určitě ne, hodnotit totiž může téměř kdokoliv.

Co na umístění říkáte?

Určitě je to velký úspěch. Být v první padesátce, to je opravdu příjemné.

Jako nejlépe hodnocená vyšla kuchyň. V čem myslíte, že jste dobří?

Zaměřujeme se na moderní gastronomii a na práci s čerstvými surovinami. Máme užší nabídku než většina restaurací v Jihlavě, ale zakládáme si opravdu na kvalitních čerstvých surovinách a na přípravě profesionálních kuchařů.

Když se podíváme na žebříček restaurací, bodují restaurace zejména z Prahy, občas z Brna. Z Vysočiny jste tu pouze vy. Proč jste si restauraci otevřeli právě tady? V čem jste ojedinělý?

V podstatě my ale nejsme nějaká speciální restaurace, pro nás je to standardní restaurace, takové by měly být všude. Nejsme nějak výjimeční, jsme prostě jen restaurace, kde se snaží lidé vařit dobře.

Proč si myslíte, že boduje zejména v Praha?

Je pravda, že v Praze je takových restaurací jako je ta naše mnohem víc. Praha je totiž, co se týče gastronomie, takový stát ve státě tady v Čechách. Stahují se tam kvalitní pracovníci, dostupnější jsou i kvalitní suroviny. Tady jsou dva dodavatelé a tam jich je přes dvacet. Je tam i větší konkurenční tlak.

Jak dlouho v Jihlavě působíte a jaké byly začátky?

V Jihlavě působíme už dva a půl roku. Nejtěžší bylo asi ustát tlak lidí, kteří tady neznají, že menu je úzké. Jsou bohužel zvyklí na to, že v jídelních lístcích najdou sto jídel. Nemáme smažený sýr, nemáme topinky. Kvůli tomu ze začátku odcházeli.

Autor: Dana Křížková

3.12.2010
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Zápas 15. kola první fotbalové ligy mezi FC Vysočina Jihlava a FC Zbrojovka Brno

O post brankářské jedničky Vysočiny přišel bojovat Valeš

Budova jihlavské školky je už po záříjovém požáru opravená.
5

Do školky, kde hořelo, se děti vrátí s Novým rokem

Stovkami SMS zpráv obtežoval mladou dívku

Třešťsko – Čtyřiadvacetiletý muž z Třešťska obtěžoval telefonicky osmnáctiletou dívku, se kterou se znal, a její rodinu.

Jihlavští dobrovolní hasiči dostali nové auto. Zatím je bílé

Jihlava – Předčasný vánoční dárek dostali jihlavští dobrovolní hasiči na tradičním předvánočním setkáním s vedením Jihlavy. Velitel jihlavské jednotky sboru dobrovolných hasičů (JSDH) Marek Zemín si ze setkání totiž odnesl klíčky od nového vozu.

O historii Jihlavy vypráví dvě nové knihy

Jihlava - Ve Velké gotické síni jihlavské radnice včera odpoledne spisovatel Ladislav Vilímek pokřtil své dvě nové knihy.

Pojištění dětí? Jde o nadstandard, důležitější je pojištění rodičů

Odpověď na otázku, zda se může vyplatit pojištění dítěte, dávají podle finančního poradce společnosti Partners Václava Valáška příklady z praxe. Dětské pojištění dává smysl především za podmínky pojištění vážných zdravotních komplikací, jako jsou trvalé následky úrazu nebo diagnóza závažného onemocnění.

Vážení čtenáři,

náš web Deník.cz přechází kompletně pod zabezpečený protokol, který výrazně zlepší bezpečnost při procházení našich webů.

Z důvodu přechodu je nutné se znovu přihlásit k odběru upozornění na nejnovější zprávy - klikněte na tlačítko "Povolit", kterým si zajistíte odběr zpráv i do budoucna.

Děkujeme za pochopení.

POVOLIT