Smlouva na pronájem aut platí do konce ledna, krajský úřad však začal vše řešit v předstihu. Ředitel Zdeněk Kadlec oznámil, že do veřejné zakázky dorazila jedna nabídka a je před podpisem smlouvy. „Vyhodnotili jsme, že koronavirová epidemie změnila způsoby úřadování, více se prosazují vzdálené metody,“ uvedl Kadlec a pokračoval: „Snížili jsme proto požadavek na dvanáct vozidel a předpokládám, že s tím vystačíme.“

Změna neznamená, že tři úředníci přijdou o auto. „Vozidla jsou v rezervačním systému, cirkulují a kdo potřebuje, objedná si ho,“ popsal Kadlec s tím, že pokud budou zrovna všechna auta obsazená, musí úředník počkat nebo se domluvit s kolegy, kteří nemají v plánu tak důležitou cestu.

Jihlavská radnice na  veřejném projednání v červnu 2020 představila, jak  si ateliér Vesměs architekti představuje budoucnost lokality Handlovy Dvory na kraji města.
Satelitní městečka rostou před očima, lidé se tam nemají kde scházet

V konečném efektu ale nemusí jít o úsporu, varoval Martin Kukla, bývalý náměstek hejtmana pro oblast majetku a lídr Hnutí ANO, které má v zastupitelstvu nevíce křesel. „Mě budou zajímat celkové náklady. Auta můžete snížit na nulu, tvářit se, jak jste ušetřili, ale budete všem platit cesťáky a náklady vzrostou,“ řekl na dotaz Deníku. Zdůraznil také, že pro bližší komentář by potřeboval relevantní data a závěrem připomněl, že aut pro Kraj Vysočina je určitě více než patnáct.