„Havárie to nebyla, ale čistý vandalismus. Ukončovací ventil nového vodovodního řádu někdo pustil v pondělí večer a voda tekla do úterního rána po sídlišti,“ vyjádřil se starosta Polné Jindřich Skočdopole (Nezávislí pro Polnou). Voda zaplavila nejprve samotný výkop, a poté se z něj bahno rozteklo po silnici.

„Výkop byl ohrazený a zabezpečený. Vandal musel oplocení překonat. Komunikaci plnou bahna jsme během úterý vyčistili. Teď už je na ventilu speciální opatření a nikdo už ho jen tak neotevře,“ uvedl Jan Pešek, tiskový mluvčí Vodárenské akciové společnosti divize Jihlava, která má pokládání nového vodovodu v Polné na starosti.

Nehoda osobního vozu s vlakem se stala v úterý 24. dubna po dvacáté hodině večer. Ke střetu s manipulačním nákladním vlakem došlo na nezabezpečeném železničním přejezdu v Třešti.
Srážka vozu s vlakem skončila těžkým zraněním

Z důvodu odklízení bahna byly práce na novém potrubí pozastaveny. O pitnou vodu obyvatelé sídliště ale nepřišli, domy totiž ještě nejsou na nový vodovod připojené.

Nový vodovodní řád na polenském sídlišti vzniká v rámci plánované revitalizace. Po jeho dokončení přijdou na řadu chodníky, silnice, rozšíří se parkovací místa a děti dostanou nové hřiště. Upravena bude rovněž i zeleň a veřejné osvětlení.

Rekonstrukce polenského sídliště začala začátkem dubna a skončí letos v říjnu. Na revitalizaci sídliště si Polná musela vzít úvěr, protože ani na několikátý pokus se vedení města nepodařilo získat dotaci od ministerstva.

Ilustrační snímek.
Jarní úklid jihlavských ulic pokračuje. Jeho ignorování vyjde draho