Stávající čistírna odpadních vod z roku 1997 totiž už neodpovídá současným požadavkům, neumí třeba likvidovat fosfor. Areál bude nově chráněn proti povodním, vznikne kolem něj val, půjde ale zejména o novou technologii.

Klikněte a podívejte se, kde všude jsme už byli a co zajímavého jsme tam zjistili.Klikněte a podívejte se, kde všude jsme už byli a co zajímavého jsme tam zjistili.Zdroj: Deník

„Zatím pracujeme na kanalizaci, intenzifikace čističky by se měla spustit v jarních měsících,“ uvedla mluvčí radnice Vendula Sedláčková.

Kanalizace bude důležitá i vzhledem k dalšímu rozvoji městyse. Směrem na Bezděčín, za kolejemi, totiž vyroste devětatřicet rodinných domků. To znamená kolem dvou set nových obyvatel. Jedná se o developerský záměr a některé pozemky jsou již prodané.

Tomáš Čachotský.
Jihlavský recept na obrat v sérii? Forma od bábovky, zasmál se Čachotský

Po posledních pracích na kanalizaci byla loni opravena lokalita Na Kopečku. Nyní je tam nový asfalt, chodníky a veřejné osvětlení. „Nyní dáváme všude ledková světla, dochází k výrazné úspoře elektrické energie,“ podotkla mluvčí.