Bedřich Ščerban zůstává na své pozici jednatele hokejového klubu Dukla Jihlava (HCDJ). Návrh na jeho odvolání z této pozice ve středu na mimořádném jednání Rady města Jihlavy a současně i valné hromady HCDJ podal radní Jan Dršata (ODS).

„Podal jsem celkem čtyři návrhy a jedním z nich byl i tento. Když to zkrátím, jde mi o hospodaření a účetnictví Dukly, na které jsem se podíval. Nastartoval mě k tomu poslední audit, který jsem si prověřil," vyjádřil se po jednání rady Dršata.

Valná hromada však odvolání Bedřicha Ščerbana neodhlasovala. Ščerban nechtěl celou situaci podrobněji komentovat. „Nebudu se vyjadřovat, je to věc majitele, to mi nepřísluší," řekl Deníku Ščerban. K nařčení ze špatného hospodaření v HCDJ pouze uvedl, že všechnu práci, kterou v klubu vykonává, dělá s nejlepším svědomím a vědomím.

Za Ščerbanem stojí primátor Jihlavy Jaroslav Vymazal (ODS). Pokládá ho za férového a schopného jednatele, který v klubu odvedl kus práce. Ve všech městských společnostech se změnil auditor, tedy i v Dukle Jihlava. „Není možné, aby stejná auditorská společnost fungovala pět šest let. Každý auditor pracuje trošku jinak. Z auditorské zprávy tedy vyplynulo, že jsou ve společnosti věci, které by bylo dobré opravit a dělat je jinak," přiblížil audit v Dukle primátor. Valná hromada HCDJ tuto skutečnost vzala na vědomí a podle primátora byla provedena řada opatření. „Zbylých asi třináct bodů má být naplněno do konce dubna příštího roku, kdy Dukle Jihlava končí účetní rok. Do té doby by měly být podle doporučení auditora nedostatky odstraněny. Uvidíme, jak to bude v Dukle na konci hospodářského roku. Valná hromada nyní neshledala důvod, proč by měl být jednatel odvolán," dodal Vymazal.

Jan Dršata však není přesvědčený o tom, že je hokejový klub veden správně. „Jako radní nesu trestní odpovědnost, z toho důvodu jsem si dokumenty z Dukly Jihlava vyžádal. Z hlediska své ochrany," zdůvodnil Dršata s tím, že si přes víkend rozmyslí, jak bude v této věci postupovat dále.

Ostatní radní, a tedy i členové valné hromady Dukly, se ke středečnímu hlasování nechtěli podrobněji vyjadřovat. „Mně osobně to přijde hodně nešťastné, pan Ščerban toho pro Duklu udělal hodně a takhle válčit a skandalizovat to, se mi nelíbí," namítl náměstek primátora Rudolf Chloupek (ČSSD).