Prázdniny v Telči
Další program festivalu bude k dispozici v pátek, sobotu i v neděli. Co vás čeká? Koncerty, tvůrčí dílny, kocouří scény, divadelní představení, výstavy, nocturna, pohádky, besedy, happeningy, performance. Od 15.00 hodin jsou připraveny pohádky na náměstí nebo v zámeckém parku pod vrbou, od 17.00 hodin Kocouří scény na náměstí a od 19.30 hodin hlavní koncerty na nádvoří zámku. Každý den také od 22.30 hodin probíhají nocturna v Panském dvoře.

Jahodové duo
K 775. výročí první zmínky o městě Polná tam připravili dárek v podobě hudebního zážitku za symbolické vstupné 50 korun. Předprodej probíhá na Informačním centru. Účinkují Petra Jahodová (violoncello) a Jiří Jahoda (housle). Co si poslechnete? Repertoár od klasiky k filmovým melodiím. Akce se koná v pátek na nádvoří polenského hradu od 20 hodin. V případě nepříznivého počasí se akce uskuteční v kině.

Tejpy mohou ženám ulevit od bolesti i při menstruačních obtížích.
Pásky zbaví ženy bolestí

Střípky pěti kontinentů – Evropa
V sobotu bude v ZOO Jihlava veselo. Od 10 hodin tam bude probíhat zábavný program. Představí se záchranná stanice Pavlov – tvoření, hry a soutěže pro děti u expozice vlků. Odpoledne zpestří pozorování Slunce s jihlavskou astronomickou společností. Součástí budou také komentovaná krmení zvířat. Od 18 hodin začne Noc s vlky. Vlčí povídání, posezení u táboráku se skupinou JCS Salavice, noční hra, pozorování hvězd a večerní prohlídka zoo s komentovaným krmením vlků. Kapacita nočních prohlídek je však už naplněna.

Zborná volná
Další ročník oblíbeného festiválku, který pomáhá, proběhne v sobotu od 13 hodin ve Zborné u Jihlavy. Program je následující - kapely Autobus, Mercedes Band, Lady Kate. Pro děti bude hrát Bobo divadlo, všechny potěší vystoupení Hotch Potch, nezklamou ani soutěže. Odvoz na Masarykovo náměstí zajištěn (24.00, 2.30 hodin). Bližší informace o programu na www.zborna.cz nebo Facebook. Pořádá osadní výbor Zborná, vstupné dobrovolné, výtěžek bude věnován na charitativní účely.

Parní léto
Na vlakovém nádraží v Telči bude opět v sobotu jezdit parní vlak. Tentokrát pojede na trase Telč – Dačice – Slavonice – Telč. Připraven je bohatý program s kulturními akcemi. Více na www.telc.eu.

Ilustracni foto
Opilý recidivista kradl

Neckyáda
Sedmý ročník oblíbené hodické Neckyády se chystá v sobotu na tamní návsi. Od 14.00 hodin začíná registrace účastníků, od 15.00 startují samotné plavby. Chybět nebudou různé disciplíny pro děti i dospělé – necky, dvojnecky, plavidla vlastní výroby. Hlavní cenou je sud piva. Připraveny budou i další hodnotné ceny. Po celý den bude zajištěno bohaté občerstvení. Po skončení soutěží organizátoři nabízí možnost posezení s muzikou na přání. Vstupné je zdarma. Akce se koná za každého počasí.

Den Sdílení – Běh městem šťastných lásek
Neděle se na telčském náměstí Zachariáše z Hradce ponese ve znamení nové akce s názvem Běh městem šťastných lásek. Jedná se o první ročník benefičního sportovního happeningu pro běžce i neběžce v rámci tradičního Dne Sdílení. Trasa je vhodná i pro rodiny s malými dětmi. Na adrese bit.ly/behmestemstastnychlasek se lidé mohou registrovat a zakoupit trička již nyní. Běh není měřený, každý účastník akce dostane po proběhnutí cílem medaili. Patronem akce je telčský kulturista Jakub Caha. Výtěžek použije nezisková organizace Sdílení na nákup nového automobilu pro domácí hospicovou péči. Běh startuje v 10.30 hodin.

Léto s párou
Vlakové nádraží Třešti se v neděli odpoledne zaplní malými i velkými milovníky starých časů. Od 14.45 tam totiž začne Léto s párou. Zábavné odpoledne bude plné her, soutěží a divadel v režii DS Karla Čapka. Po celý den bude otevřen depozitář Historického radioklubu československého. Bude možnost navštívit i expozici Svět modelů. Součástí jsou samozřejmě i speciální jízdy parního vlaku.

Ilustrační foto.
V porodnici mají trojčátka

Letní dovádění s Vysočinou
U kulturního domu v Dolní Cerekvi se bude v neděli od 14 hodin dovádět s Vysočinou. Strávíte tam pohodové rodinné odpoledne, na které je vstup zdarma. Co nesmí chybět? Soutěže a aktivity pro děti, bohaté občerstvení, volba miss, speciální host Železný Zekon, živá hudba, zdravotní poradna pro seniory a mnoho dalšího.

Benefice pro Koňskou záchytku
Zámecká stáj Plandry si na neděli připravila Benefici pro Koňskou záchytku. Akce začíná ve 14.00. Jedná se o již tradiční rodinné odpoledne s koňmi a pro koně na podporu projektu Koňské záchytky na Vysočině. Přidejte se k nám! Má to smysl! Pomáhejte kolem sebe! Více na www.konskazachytka.cz. Pro děti do 120 centimetrů vstup zdarma. Hodní psi se mohou účastnit, ale pouze na vodítku. Dospělí vstupným sto korun přispějí na projekt Koňské záchytky a na její transparentní účet na pomoc koním týraným a zanedbaným. Ke každé vstupence dárek. Začátek od 14.00 hodin, vstup otevřen od 12.00 hodin, občerstvení zajištěno, parkování v místě, bohatý program, aukce pro záchytku, dražba dětského TEE-PEE a mnohé další.

Ilustrační foto
Kultura pomůže pětiletému chlapci po mozkové obrně