Nadační fond Šťastná hvězda uspořádal benefiční fotbalový zápas, v němž se utkal místní tým SK Mrákotín s Menšíkovou jedenáctkou. Ta na Vysočinu přijela až z Brna, aby pomohla dětem s mozkovou obrnou. „Výtěžek z akce půjde na rehabilitační pobyty terapie Kosmík, která měsíčně pro jednoho stojí až sedmdesát pět tisíc korun a nehradí ji pojišťovna," řekla organizátorka akce Alena Skovajsová.

Kromě SK Mrákotín a Menšíkovy 11 se na hřišti předvedly i místní Mrákotínské baletky. Baletní úbory ale nechaly pro tentokrát doma. Nastoupily v šátcích a zástěrách, ze kterých se ale náhle vylouply červené šaty připravené na spartakiádu. Vystoupení s názvem Poupata vystřídala barmanská show Tomáše Hrubého, který pro kolemstojící připravil několik míchaných nápojů. Na závěr nechyběla ani travesti show Miss Angeliky. „Celou akci moderoval Martin Málek, který svým vtipným komentářem k fotbalu velmi pobavil diváky," dodala Skovajsová.

Odpoledne zpestřila také country kapela Brexprex. Děti zase potěšil klaun Čiko, který malým návštěvníkům vytvořil z nafouknutých balonků cokoliv, co si vymyslely. Kromě toho si děti mohly zaskotačit ve skákacím hradě a nechat si namalovat na obličej třeba motýla. Večer si příchozí zase zatančili s kapelou Kalybr.

Nadační fond Šťastná hvězda pořádal již několik benefičních akcí. Pomáhá například onkologicky nemocným dětem, dětem s cystickou fibrózou a vozíčkářům. „Měli jsme nemocné dítě, takže jsme si toto všechno prožili. Proto chceme pomoci ostatním. Víme, jak je to těžké," dodala Skovajsová.

V Mrákotíně akci uvítali. „Máme tu ubytovnu, do které jezdí postižené děti, například na vozíčku. Běžně tady s námi žijí a obyvatelé jsou na ně zvyklí. Jsme rádi, že můžeme uspořádat takovouto akci, a pomoci tak nemocným," řekl starosta Mrákotína Miroslav Požár. Se stejným nadšením přijala pozvání i Menšíkova 11 pod vedením Petra Menšíka, syna herce Vladimíra Menšíka, který má v Mrákotíně Chalupu. „Často pořádáme akce na pomoc dětem s nemocí dýchacích cest a rádi jsme pomohli i nyní," uvedl Menšík. Poděkování patří i místním dobrovolným hasičům, SK Mrákotín, Mikroregionu Telčsko 
a dalším. Mediálním partnerem byl Jihlavský deník.

Ivana Holzbauerová