Loni například město koupilo nový traktorbagr a elektrickou tříkolku pro technickou skupinu nebo auto pro pečovatelskou službu. Zároveň budou už brzy opraveny rybníky v místních částech Komárovice a Příseka.

„Snažíme se každý rok zlepšovat prostředí, ve kterém žijeme,“ potvrdila starostka Miroslava Švaříčková (ODS) a s úsměvem dodala, že by bylo potřeba nafouknout rozpočet.

Peněz na realizaci nových projektů není tolik, přesto ale bude radnice i letos budovat. V Dolním Smrčném už investovala dva miliony do zpevnění základů a na jaře začne stavba víceúčelové budovy. V současné době je podepsaná smlouva o dílo a v nejbližší době bude předáno staveniště.

„Budu ráda, když stavba bude do konce listopadu hotová,“ řekla starostka.

Díky prodeji svačinek může indický chlapec Johny chodit do školy.
Školáci prodávali svačinky, podpoří tím indického chlapce

Pracovat se bude i v Přísece, kde se vybudovala hasičská dráha a nyní bude potřeba vybudovat zázemí. „Postavíme základy, na které bude umístěna montovaná stavba,“ slíbila starostka.

Příseka je zároveň hodně oblíbeným místem pro svatební obřady, jejichž počet loni stoupl. Snoubencům se líbí zrekonstruované prostředí zámku, kde sídlí Muzeum autíček.