Projekt nazvaný Rezidence Vrchlického připravovala firma několik let. Vše zdržovaly mimo jiné i ohlasy ze strany veřejnosti, která se striktně proti plánu na zbourání budovy z 19. století stavěla.

„My jsme se snažili o určité zoufalé pokusy, jak zbourání budovy zabránit. Bohužel se nám to nepodařilo a je smutné, že zmizí další kus historie Jihlavy. Je to jen doklad toho, že si neumíme vážit památek,“ uvedl předseda Spolku pro starou Jihlavu Vilém Wodák.

Festival se blíží.
Celá Jihlava bude zase na nohách. Festival se blíží

Tento fakt celý proces stavby zpomalil. „Projekt se zdržel zejména kvůli odvolání souseda v rámci územního řízení, a pak také kvůli prověřování historické hodnoty staveb na podnět občanů, kteří navrhovali objekty zapamátnit,“ uvedl projektový manažer PSJ Investors CZ Jiří Mutl.

S bouráním budovy se začne již příští měsíc. V první fázi vyrostou v ulici 17. listopadu dva bytové domy, které nabídnou třicet nových bytů ve velikosti od 1+kk až 4+kk s obytnou plochou od 33 do 119 metrů čtverečních. „Zahájení vlastní výstavby předpokládáme na jaře 2018 po odstranění stávajících staveb a vyčištění pozemku,“ uvedl tiskový mluvčí PSJ Miroslav Fuks.

Projekt Rezidence Vrchlického je výsledkem několikaletých úvah a vývoje. „Jeho řešení vzešlo z řady zajímavých architektonických návrhů a v konečné podobě představuje vysoce kvalitní a promyšlený koncept moderního bydlení, jenž bude v Jihlavě jen těžko hledat obdobu,“ uvedl předseda představenstva PSJ Investors CZ Jiří Pech.

Ilustrační foto.
V jihlavském Soulu o víkendu dvě kapely odstartují své turné

Zájem o byty v komplexu se už ze strany veřejnosti objevuje. PSJ ale zatím o prodeji bytů neuvažuje. "Oficiální prodejní kampaň ještě zahájena nebyla, ale dlouhodobě evidujeme četné dotazy ze strany potenciálních zájemců, kterým podáváme informace,“ dodal Mutl.