Obrázky totiž odpoutají vědomou pozornost lidí a nechávají ji v klidu pracovat. V sobotu se Gerda se svou věštírnou po roce vydala na Roštejnský hodokvas.

„Vidění aury, duchovních bytostí či andělů strážných jsou frekvence, které se dají naučit vnímat. Z počátku je to nepříjemné, než se s tím člověk naučí zacházet. Nejsme totiž zvyklí vnímat svět ve 4D. Svět ve 4D vidíme jenom, když spíme, nebo když se opijeme. Za běžného života je to velice náročné,“ začala vyprávět Gerda Odehnalová.

Začátkem května jel Roman Kubů po 40 letech jako poštovní doručovatel naposledy. Nyní už si chce užívat důchodu.
Když jsem se opozdil, tak mě paní seřvala. Protože mi musela dvakrát ohřívat oběd

Základní otázky, na které se jí lidé ptají, jsou práce, zdraví, partnerské vztahy a peníze. „My totiž stále nechápeme, k čemu peníze jsou, a proto je stále nemáme. I kdybychom měli miliony, tak budeme tvrdit, že je nemáme," vysvětlila Odehnalová.

Přitom nejčastěji s lidmi řeší partnerské vztahy. „Má ten můj milenku? Má ta moje milence? Snažím se jim vysvětlit, že to není o tom, co dělají ti druzí, ale o tom, jak moc zlí jsme sami na sebe. Kdo by přece chtěl zůstávat s nešťastnou bytostí,“ řekla Odehnalová s tím, že v dnešní době se neskutečným způsobem ztrácí komunikace v partnerských vztazích. Nemovitosti a investice jsou také častým problém, se kterým za ní lidé chodí. „Řešila jsem nákup vozového parku do jedné velké firmy. Ptali se mne, jakou značku by měli koupit a proč,“ prozradila jeden z kuriózních problémů Odehnalová.

Její práci často lidé ocení i zpětnou vazbou. Nedávno jí děkovnou sms zprávu poslala paní, která se díky ní po dvou letech konečně pořádně vyspala. Dala totiž na Gerdy radu, koupila si doporučenou bylinku a přestěhovala si postel. „Paní si neřekla, že jsem bláznivá bába, když po ní chci, aby si přestěhovala postel. Měla totiž vůli něco změnit a vyzkoušet to,“ doplnila Odehnalová.

V dnešní době se hodně lidí věnuje duchovním záležitostem, šamanismu a podobně. Dle Gerdy to není špatné, jenom se to hůře snáší. Zná totiž spousty případů, kdy to lidé s duchovnem přehnali. Skončili hladem na ulici nebo v horším případě v blázinci. „Nechci strašit, ale myslím si, že stačí, když dá člověk dohromady otevřené srdce a selský rozum. Na věčnou otázku, co bude zítra či pozítří, si tak může odpovědět i sám. Protože to, na co myslíme, se určitě stane. Všichni víme, že čeho se nejvíce bojíme, přitahujeme jako magnet. Intuice je nedůležitější smysl člověka,“ dodala Odehnalová.

Na Roštejn se Gerda v rámci akce Roštejnský hodokvas vrací každým rokem. Dle jejích slov je to magický hrad v tom nejlepším slova smyslu. „Je laskavý a má rád své návštěvníky. Ti totiž nepadají během prohlídek na schodech a ani si nelámou nohy,“ pronesla na závěr Odehnalová.

Gerda původně pracovala patnáct let jako technická tlumočnice se specializací na plasty, lisařinu a automobilový průmysl. S darem, kterým se živí, se už narodila. Prý je ale v každém z nás. Někdo tomu říká intuice, jiní jasnovidné schopnosti.