Konceptem centra je vytvořit prostředí a program pro maminky s dětmi, tatínky, ale i babičky s dědečky. V pondělí budou na programu dílničky, ve kterých budou vznikat výrobky pro charitativní účely.

„Dále nabídneme celou řadu aktivit pro děti, jako je cvičení, hrátky s dětmi nebo tvoření. Budeme mít ovšem i programy pro seniory, přednášky, besedy a prostory si budou moci různé skupinky lidí dále pronajmout," upřesnila Jitka Ficková, manažerka centra Hvězdička.

Lidé budou moci přijít také jen tak na kávu, nebo tam bude možnost nechat 
si pohlídat dítě. Například, když si maminka bude chtít zajít ke kadeřnici.

„Centrum bude pro všechny, proto budeme rádi za každou pomocnou ruku při jeho realizaci. Každý dar je pro nás víc než dost. 
V příštím týdnu budeme malovat prostory, po malování se bude muset uklidit, položí se koberce a začneme s vybavováním místnosti," popsala Ficková. Potřeba budou hračky, lehátka, knížky, sedačky, stoleček 
se židličkami, zařízení 
do herničky i dílniček, zrcadla do tanečního prostoru, vybavení do kuchyňky 
a další potřeby. „Hypermarket Tesco Jihlava daroval 
do centra Hvězdička domeček pro děti," prozradila 
s vděčností Ficková.
Prostory pro centrum věnovala Blanka Dvorníková. Kdo by měl zájem finančně podpořit nově vznikající centrum, může poslat peníze na účet nadace s číslem 2600559616/2010 a do zpráv pro příjemce napsat, že jde o dar na vybavení centra.