„Na trati z Kostelce u Jihlavy přes Telč do Slavonic žádné změny nebudou. Ke změnám také nedojde ve směru z Jihlavy přes Třebíč do Brna,“ informovala tisková mluvčí Českých drah Radka Pistoriusová.

Cestující ale budou muset počítat se změnou na trase z Havlíčkova Brodu přes Jihlavu, Horní Cerekev a Počátky do Žirovnice.

„Vlak s odjezdem v osm hodin a pět minut večer z Havlíčkova Brodu do Jihlavy (Os 14869) nově pojede také v sobotu a neděli z důvodu zajištění přípojů od rychlíku R 989 z Prahy a rychlíkuR 972 z Brna. Výměnou vlak s odjezdem ve devět hodin a pět minut večer z Havlíčkova Brodu do Jihlavy (Os 14871) pojede pouze v pracovní dny. Časové polohy a datová omezení ostatních vlaků na této trase se nemění,“ přiblížila Pistoriusová.

Na přesný počet novorozenců si ještě musíme počkat.
V Jihlavské porodnici se letos narodilo více dětí než loni

Nový jízdní řád vlaků na Vysočině pro rok 2018 začne platit od neděle 10. prosince. „V Kraji Vysočina zůstane rozsah regionální dopravy na srovnatelné úrovni s letošním jízdním řádem. Na většině tratí dojde pouze k drobným úpravám. Nový jízdní řád bude platit do soboty 8. prosince 2018,“ doplnila Pistoriusová.

Regionální vlaky na území Kraje Vysočina ujedou v období platnosti nadcházejícího jízdního řádu celkem 3,979 milionů vlakových kilometrů.

České dráhy vypraví na Vysočině v pracovní dny v průměru necelých čtyři sta regionálních spojů, o sobotách a nedělích více než dvě stě, což představuje v průměru přes tři sta vlaků denně.