Policie tuto silnici vyhodnotila jako nehodovou lokalitu, cílem opravy je proto zejména zlepšení protismykových vlastností povrchu. „Pokládkou mikrokoberce dojde ke zdrsnění vozovky, kdy je obnovena struktura povrchu již vyhlazeného ujetého asfaltu,“ vysvětlil, Rostislav Budař, referent přípravy a realizace staveb Krajské správy a údržby silnic Vysočiny, o co přesně se jedná.

Kraj Vysočina je navíc dlouhodobě na prvních místech v proočkovanosti dodaných vakcín přepočítaných na počet obyvatel.
Nejrychleji v republice: Třetina lidí z Vysočiny je proočkovaná

Semafory tady zůstanou zhruba do konce měsíce. „Tato technologie je zhruba do hodiny od pokládky pojízdná, práce ale nelze provádět za nepříznivých klimatických podmínek. Pokud tedy bude deštivý den, nemůžeme mikrokoberec pokládat. Vše tudíž záleží na aktuálním počasí, nicméně nepředpokládáme, že bychom zmíněný termín překročili,“ ujistil Budař.

Práce v tomto úseku začaly 1. dubna, a to pokácením nebezpečných stromů. Kromě dokončení nového povrchu cestáře čeká ještě doplnit dopravní značky. „Kompletní stavba pak bude hotová nejpozději do 30. června,“ doplnil Budař s tím, že celkově tato akce vyjde na zhruba pět milionů korun.