Na úsek mezi Psáři a Souticemi ve Středočeském kraji už má stavební povolení. „Kromě něj chceme do pololetí 2015 vypsat soutěž na opravu úseku mezi Velkou Bíteší a Devíti Kříži," řekl mluvčí ŘSD Jan Studecký. Tendr na tento úsek bude vypsán podruhé kvůli stížnosti stavební firmy Eurovia.

Ve druhé polovině roku chce ŘSD vypsat tendry na úseky Humpolec – Větrný Jeníkov, Jihlava – Velký Beranov, a na úsek Velké Meziříčí – Lhotka. Začít stavět by ředitelství podle Studeckého chtělo co nejdříve. Problém by ale mohl nastat tehdy, pokud by stavební řízení napadlo ekologické sdružení Děti Země.

To připustil i předseda Dětí Země Miroslav Patrik, podle kterého bude sdružení postupovat stejně jako v případě úseků Hvězdonice – Ostředek a Měřín – Velké Meziříčí. U těchto staveb bylo zahájení prací kvůli průtahům odloženo na příští jaro.

Napřesrok se kromě těchto dvou úseků začne s opravou mezi Ostrovačicemi a Kývalkou. Pokračovat budou zpožděné stavby na úsecích Větrný Jeníkov – Jihlava a Lhotka – Velká Bíteš.