„Je to taková trochu extravagantní akce. Když lidé uvidí na zahrádce trpaslíka, většina tím opovrhuje, ale myslím, že když je najednou spatří v takovém množství, budou k tomu přistupovat jinak," vysvětlil Aleš Navrátil, manažer obchodního centra City Park.

Navrátil doufá, že trpaslíci vyvolají v lidech pozitivní náladu. On sám považuje trpaslíky za symbol radosti. „Hlavní je, aby to byla legrace. Aby pookřála lidská srdce," vyjádřil přání manažer obchodního centra.

Ve volnu Navrátil
 píše pohádky

Výstavu zpestří krátké pohádky o každém z vystavených kousků, například 
o smetišťovém trpaslíkovi. „Napsal jsem je sám. Baví mě to," přiznal se ke svému koníčku manažer.

Prohlídku výstavy má lidem zpříjemnit v pozadí znějící hudba. Kromě trpaslíků 
a květin budou návštěvníci také moci obdivovat jezírko 
a projít se přes dřevěný mostek.

Protože se trpaslíci v City Parku objeví 8. března, na nějž připadá Mezinárodní den žen, bude pamatováno také na dámy. „Ten den budou chodit po City Parku herci převlečení za trpaslíky a budou ženám rozdávat květiny," prozradil manažer. S dotyčnými herci také vedení City Parku jedná, zda by nezahráli rovněž kousek představení o Sněhurce. Jestli tomu tak opravdu bude, však zatím není jasné.

Nevšední výstava trpaslíků by měla v obchodním centru trvat do 20. března. Pokud se někomu některý ze stovek vystavovaných trpaslíků zalíbí, bude si ho moci na konci akce odnést.

BLANKA FIŠAROVÁ