„Kvůli přesunu trasy zvýšil ICOM jízdné na autobusové nádraží z devíti na třináct korun pro cestující do Krahulčí. Takže se přenesly náklady na okolní obce (Krahulčí, Mrákotín). Cestující s tímto zvýšením nebyli obeznámeni, až při nastupování do autobusu se dohadovali s řidičem. Město Telč toto považuje za okrajový problém, jak jsem měl možnost osobně se přesvědčit," píše se v dopise Josefa Čecha.

Deník se proto obrátil na město Telč i na společnost ICOM transport. „Mluvil jsem o tom všem se zástupcem ICOMU, vysvětlil mi, že je to standardní postup. Město s tím však nemá nic společného, nemůže to nijak ovlivnit. Pán z Krahulčí u nás byl, zaměstnanci úřadu mu vše dopodrobna vysvětlili a normálně odešel," řekl starosta Telče Roman Fabeš.

K celé situaci se vyjádřila i společnost ICOM transport. Poté, co byla v půlce května stanovena úplná uzavírka Hradecké ulice, společnost ICOM transport v souladu s příslušnou vyhláškou o jízdních řádech předložila Krajskému úřadu Vysočina návrh objížďkového jízdního řádu na dotčené linky, které byly vedeny ulicí Hradeckou. „Na základě toho byla za zastávku Telč, ulice Hradecká stanovena nová zastávka Telč, Na Sádkách-dočasná. Vzhledem k nové tarifní vzdálenosti, která se zaokrouhluje na celé kilometry, došlo k navýšení ujetých kilometrů, a tím zařazení do vyššího tarifního pásma. To vše ovlivnilo cenu v tomto úseku," uvedl personální ředitel Petr Palovčík.

ZUZANA MUSILOVÁ