„Bude kvůli tomu uzavřena dálnice v obou směrech. Prakticky ale celou nosnou konstrukci postavíme za noc,“ informoval mluvčí ŘSD Martin Buček.

Veškerý provoz z dálnice tak bude po dobu rekonstrukce převeden na značené objízdné trasy, které zčásti povedou i přes Vysočinu. Nejpodrobněji zaznačené je řidiči najdou v přiložené mapce, anebo na příslušných stránkách Ředitelství silnic a dálnic, stejně tak jako všechny další potřebné detaily.

„Všechny trasy budou platit obousměrně. Například pro vozidla do dvanácti tun vede objízdná trasa od dálničního sjezdu 21, ze kterého se vydají po silnici na Benešov, a následně se dostanou zpátky na dálnici díky exitu 34, tomu u Ostředku,“ vysvětlil Buček.

Agentura Dobrý den se pokouší o překonání rekordu v počtu vyvěšených českých vlajek.
Dobrý den z Pelhřimova: vyfoťte se s vlajkou, pomůžete k rekordu

Plánovaný harmonogram omezení bude podle Bučka následující. „Už od ranních hodin třicátého října bude uzavřený celý levý pás dálnice kvůli nastrojení potřebného jeřábu. Pak nastane úplná uzavírka dálnice s příslušnými objízdnými trasami, další den bude opět uzavřený celý pás dálnice-tentokrát kvůli odstrojení jeřábu. Třicátého prvního října ve večerních hodinách už bude dálnice průjezdná v režimu jeden pruh na Prahu, jeden na Brno kvůli demontáži dopravního omezení,“ dodal mluvčí.