Jakubská pouť bude až v samém závěru července, což je o týden později než bývá zvykem. „Vyšli jsme vstříc Dolní Cerekvi, kde bude rodina Vildomcova s atrakcemi o týden dříve a zastupitelstvo již před lety odsouhlasilo, že chceme v Kamenici právě jejich atrakce,“ vysvětlila starostka Eva Jelenová.

Program začne už v pátek, kdy otevírá pivovar, kamenické pivo tam bude možné ochutnat až do neděle. Stejně tak bude po celou pouť otevřená keramika U Slunečních hodin. Po letech uvítá ve svém areálu výstavu drobného zvířectva. V pátek večer se pak uskuteční vernisáž ve tvrzi, kde budou o pouti vystavené obrazy a dřevěné sochy. „Bude to hezká slavnostní chvíle s přípitkem a hudbou,“ usmála se starostka.

Jihlavský přivaděč na dálnici D1.
Starý asfalt už je pryč. Práce na jihlavském přivaděči pokračují, podívejte se

V pátek také ožije fotbalové hřiště Líchy, kde bude taneční zábava. V sobotu od dvou odopolene se uskuteční již pátá spanilá jízda traktorů. A od šesti večer skupina Kamelot s Romanem Horkým pokřtí na hřišti nové CD a samozřejmě nebude chybět ani koncert, na který naváže vystoupení Druhého dechu. Místní dechovka zahraje tradičně u kostela po ranní nedělní mši.

Vstupné dobrovolné

To hlavní se ale na kraji městyse odehraje v neděli odpoledne – od půl třetí zahraje dechová hudba v podání Kamenické čtyřky z Kamenice nad Lipou. „O přestávce vystoupí naši besedníci v nových krojích a nové obuvi a zatancují Moravskou besedu,“ doplnila Eva Jelenová.

Nově jsou povolenky jen pro rybáře z Čížova a chatové osady Okrouhlík, maximálně jedna na chatku.
Konec drancování vody: sportovní rybolov na Okrouhlíku skončil

Po dechové hudbě se divákům představí The cello Boys. „To jsou tři mladí profesionální hudebníci, dva hrají na čelo a jeden na bicí, v repertoáru mají skladby různých žánrů,“ popsala seskupení starostka. Petru Janů, která začne zpívat v půl osmé, dle Evy Jelenové, není třeba představovat. Vstupné na všechny koncerty bude dobrovolné.

Ani letos nebudou chybět pondělní pouťové dozvuky. „To už odjedou návštěvy a místní mají čas sejít se na hřišti, pobavit se, i letos jim k tomu zahraje Líchbend,“ uzavřela Eva Jelenová s tím, že podrobný program poutě je na webových stránkách městyse www.kameniceujihlavy.cz.