„V říjnu rekordně stoupl počet zachycených podnapilých žen,“ okomentovala situaci mluvčí Nemocnice Jihlava Monika Zachrlová. Vedoucí stanice Lukáš Černý pak dodal, že se letos také zvýšil počet domácího násilí.

Jihlavská záchytka je jediná v kraji. Nemocnice nyní poskytla i podrobné statistiky.Jihlavská záchytka je jediná v kraji. Nemocnice nyní poskytla i podrobné statistiky.Zdroj: se svolením Nemocnice Jihlava

Za letošní rok má jihlavská Protialkoholní záchytná stanice, která je jediná v kraji, už 1080 zachycených. Průměrný počet sto osob měsíčně se s jedenácti lůžky, pěti sestrami a pěti sanitáři na telefonu zvládá, v létě však číslo stouplo na sto třicet a záchytka se dostávala na hranici kapacity. Nejvíce promile bylo letos 4,78.

Obyvatelé Telče se od večerních hodin v pondělí budou moci projet po nově zrekonstruované ulici Jihlavská.
Příjezd do Telče ve směru od Jihlavy a Pelhřimova zklidní nová křižovatka

Co se týče další rekordů, nejčastější návštěvník tam jen letos strávil už devětatřicet nocí. „Jedna vyjde na čtyři tisíce korun, celkem tedy letos má zaplatit 156 tisíc korun. Uhradil ale dosud jenom 6 900 korun,“ řekla mluvčí. Dohromady mají zachycené osoby zaplatit už téměř čtyři miliony a tři sta tisíc, na účtu je ale ani ne milion a půl.