Pobočka jihlavské městské knihovny ve čtvrti Horní Kosov nabízí už dnes výlet za císařem Karlem IV.

„Tématem dnešního dne bude Karel IV., budeme si číst knihy a vyrábět origami," uvedla Alexandra Frajová, vedoucí útvaru služeb městské knihovny. Akce je určená dětem od šesti let a začíná v půl čtvrté odpoledne. Počet míst je patnáct a přihlášení není nutné.

Kdo by však nestihl tuto akci, může si vybrat ještě minimálně z dalších třech, které se v červenci uskuteční. „Angličtina hravě a zábavně, ta bude na pořadu akcí už v pondělí 18. července. Je určená pro deset dětí od osmi let a přihlášení není nutné," dodala Frajová. Zájemci mají sraz v knihovně v Horním Kosově dopoledne v deset hodin.

V úterý 26. července potom čeká děti procházka na skálu Zaječí skok a objevování přírody. Tato akce je pro děti už od pěti let. V ten samý den se pro ty menší uskuteční hernička s podtitulem ošklivé káčátko, čtení knih a s veselým hraním. Akce začíná odpoledne ve čtyři hodiny.

„Změna v programu je ovšem vyhrazena," upozornila Frajová.

Návštěvníci knihoven v regionu si musejí v červenci a v srpnu ověřit, zda jsou otevřené. Většina knihoven totiž funguje ve zredukovaném prázdninovém a dovolenkovém režimu.