Profesorka univerzity v San Diegu Lada Rasochová navštívila zařízení, které si zvolila pro spolupráci v oblasti svého výzkumu. V Evropě existuje jen několik podobných středisek specializovaných na léčbu akné.

Profesorka Rasochová je mikrobioložka a specializuje se na výzkum mikrobiomu neboli správného sídlení mikrobů na kůži. Jejím cílem je vývoj látek, které by mohly potlačit akné a některé další kožní choroby, nebo působit preventivně.

V Jihlavě se seznámila s dermatovenerologickým oddělením a představila základy své vědecké práce a představy spolupráce s jihlavskou Akné poradnou.

„Ta byla založena v roce 1999 a nyní má již více než 2 500 registrovaných pacientů," řekla její zakladatelka a vedoucí lékařka Zuzana Nevoralová. Ta je zároveň spoluzakladatelkou a místopředsedkyní sekce Akné a obličejové dermatózy České dermatovenerologické společnosti.

Reprezentuje Českou republiku na pracovních setkáních odborníků na akné na evropských a světových kongresech a je členkou řady dalších evropských organizací. Po setkání s americkou špičkou byla lékařka jihlavské nemocnice Zuzana Nevoralová jmenována spolupracovnicí kalifornské univerzity v San Diegu.

Akné poradna byla založena při Kožním oddělení Nemocnice Jihlava za účelem ošetření pacientů s nejtěžšími formani akné. Nachází se ve čtvrtém patře interního pavilonu jihlavské nemocnice.

Cílem poradny je především léčba středně těžkých a těžkých forem akné (lehké formy by měly být léčeny obvodními lékaři pro děti a dorost nebo pro dospělé), léčba pacientů s akné ve vyšším věku a léčba následných stavů po akné (především chemický LHA peeling). Léčba je prováděna v rámci zdravotního pojištění, kosmetické výkony, jako například peelingy jsou hrazeny pacienty.

V léčbě jsou uplatňovány nemodernější evropské a světové postupy. Součástí každého vyšetření v Akné poradně je i doporučení správné doplňkové péče o pleť.