Kamenice leží na řadě důležitých cest, zejména jde o dálnici D1 mezi Prahou a Brnem. Významná je také spojnice Polné a Třebíče nebo Jihlavy a Velkého Meziříčí.

V Kamenici lidé ušetří za vytápění. Ilustrační foto
V Kamenici ušetří za teplo, vyměnili kotle. Pracuje se i na modernizaci školy

Klikněte a podívejte se, kde všude jsme už byli a co zajímavého jsme tam zjistili.Klikněte a podívejte se, kde všude jsme už byli a co zajímavého jsme tam zjistili.Zdroj: DeníkMěstys má aktuálně téměř dva tisíce obyvatel, kterým nic nechybí - mají k dispozici obchody, poštu, restauraci, zdravotní středisko, školu i školku, linkové autobusy jezdí relativně často. Na počátku osmdesátých let tam přitom na nákupy jezdili i lidé z Jihlavy a Třebíče. „Byl tu Prior, před kterým bylo velké parkoviště a pan vedoucí Novotný dokázal sehnat cokoliv," usmála se starosta Eva Jelenová.

Ocenila přitom i práci svých předchůdců v čele obce, kteří pro městys udělali hodně - dokázali například zachránit historicky cennou tvrz, kde je nyní muzeum nebo plynofikovat obec.

Radnice v Kněžících si koupila zpět obchod, který místní kdysi vybudovali v akci Z a pak ho bezplatně věnovali Jednotě. (nejde o prodejnu na fotografii)
Kněžice si koupily obchod z akce Z: nabídka pohoršila, pak ale zastupitelé kývli

Radnice i v nelehké koronavirové době dál pracuje na velkých projektech. Aktuálně jde o Park Františky Kyselkové, který připomene známou rodičku, na několika místech je k dispozici zdarma WiFi připojení a na parceách začne v dohledné době výstavba rodinných domků.