Ojedinělá výstava, která měla v úterý vernisáž, je k vidění v sídle Kraje Vysočina na jihlavské Žižkově ulici do konce ledna. Do Region Press fota 2013 se letos zapojilo celkem osmnáct novin či městských zpravodajů. Na Vysočině jich přitom působí kolem čtyřiceti.

Mezi fotografiemi návštěvníci naleznou i ty nejlepší fotky profesionálního fotografa Deníků vycházejících na Vysočině Libora Plíhala. Patří mezi ně například snímek letícího čápa nebo radovánek na jihlavském koupališti Vodní ráj.

„Fotografie spoluvytváří stránky novin a často jsou to přímo ony, které zaujmou čtenáře přečíst si obsah článku. Snímky mají nejen estetickou, ale i vypovídací hodnotu. Jsou krásné, ošklivé, dokumentární, dobové.., zachycují okamžik, který zachovají navždy," vyjádřil se Jan Klement za Územní sdružení Syndikátu novinářů Vysočina.

Výstava Region Press Foto je aktivita směřující k popularizaci tištěných periodik vydávaných v Kraji Vysočina a všech jeho městech.

Účelem výstavy je seznámit s pestrostí v Kraji Vysočina vydávaných městských a celoplošných tiskovin, informujících o životě občanů v jejich regionu.