Pošta v Dobroníně již nechce provozovat ztrátovou pobočku a tak jí nabídla jiným zájemcům. Podle radních provozování jiným subjektem nezaručuje kvalitní služby a tak se obec poštu zřejmě převezme sama. I přes to, že tento krok zatíží obecní rozpočet až čtvrt milionem korun ročně. Žádost o zrušení projektu byla logickým krokem.

Ačkoliv v médiích zaznívala kritika projektu, mluvčí České pošty Matyáš Vitík mluví o opaku. „V kraji Vysočina funguje aktuálně osmačtyřicet pošt Partner, z toho dvaatřicet provozují obce. Ohlasy jsou pozitivní, stává se nám, že se do projektu hlásí obce, s jejichž pobočkou se aktuálně pro převod na poštu Partner nepočítá,“ uvedl Vitík na dotaz Deníku ohledně žádostí o zrušení projektu. „Česká pošta neeviduje žádosti obcí o zrušení projektu pošta Partner,“ dodal.

Cvičení SAFEGUARD DUKOVANY 2018.
OBRAZEM: Jak reaktory ubránit proti teroristům, cvičili v Dukovanech

Jinou žádost o zastavení projektu než z Dobronína prý nezaznamenalo ani ministerstvo vnitra. „Evidujeme podněty obcí, které spíše vyjadřují nesouhlas s převodem pošty na poštu Partner v dané obci,“ upřesnil Jiří Korbel z tiskového odboru. Podle něj ministerstvo přikládá projektu pošta Partner důležitost a reviduje celý projekt.

Podle všeho dojde nakonec ke změnám. Starosta téměř dvoutisícového Dobronína Ivan Sehnal (SNK), který dostal i odpověď na dopis ministrovi, však vychází jen ze zpráv v médiích. „Budeme čekat na stanovení nových podmínek,“ řekl s tím, že generální ředitel České pošty nedávno prohlásil, že projekt není v současné podobě výhodný. Případnou smluvu o provozování pošty obcí bude podepisovat až nové zastupitelstvo.

Ilustrační foto
Dopravní terminál se bude řešit postupně